FPO 2019

3e Bodegraafse Maestro op zaterdag 22 juni 2019

Op het Raadhuisplein gaat op zaterdag 22 juni om 13.00 uur de Bodegraafse Maestro van start. Voor de derde keer nemen bekende dorpelingen zonder enige orkestervaring plaats op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Bodegraafse Maestro 2019. Vorig jaar was Han Sijm de winnaar van de trofee.

Esther van Lunteren, Jan Leendert van den Heuvel ,Esther Noordergraaf, Rogier van Veen, Monique van de Wakker, Kees Veelenturf, Inge Nieuwenhuizen en Rob Peters zijn de kandidaten die dit keer gaan proberen de finale te bereiken. Ze krijgen van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het FPO. De deskundige jury die dit jaar bestaat uit Lyan Verburg en John Bouwmans, zal elk optreden van commentaar voorzien. Samen met het orkest bepaalt de jury welke 3 kandidaten doorgaan naar de finale. Rob Buisman, deelnemer en finalist van de 1e Alphense editie, zal de Maestro’s introduceren.

In de voorronde kunnen de Maestro’s kiezen uit een zestal werken uit verschillende genres. Air van Bach is het klassieke werk, La Cumparsita is een tango, Goldfinger is het thema van de gelijknamige Bond film, de Can Can komt uit Orpheus, het popnummer Money, Money, Money van Abba en Funiculi, Funicula, een Italiaans volksliedje dat iedereen meteen herkent als men het hoort. In de finale staat Big Spender op de lessenaar, de finalisten dirigeren dan allemaal hetzelfde werk.

Het Fanfare Promotie Orkest is een projectorkest dat in een steeds wisselende samenstelling optreedt bij verschillende gelegenheden om de concertfanfare te promoten. Zo zijn ze op reis geweest naar Oslo, Estland en Edinburgh, organiseren ze in 2019 de 3eBodegraafse en 5e Alphense Maestro, hebben samen met Van der Vlugt & Co een voorstelling met het thema bevrijding gegeven en gaan in 2020 op reis naar Hongarije.

Voor de Bodegraafse Maestro 2019 ontvingen we sponsoring van Rabobank Rijn en Veenstromen en de Bodegraafse Ondernemers Vereniging.

Frangken Tuhumena winnaar 5e Alphense Maestro 18 mei 2019

Op het Rijnplein ging op zaterdag 18 mei om 13.00 uur de Alphense Maestro van start. Voor de vijfde keer namen Alphenaren zonder orkestervaring plaats op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Alphense Maestro 2019 Fatima Achahboun, Eline Ossevoort, Dorien van der Klauw, Maarten Warnaar, Frangken Tuhumena, Johan Kerling, Mitchell Vreeswijk, Stefan Koren en Perry Kasbergen waren de kandidaten.  Ze kregen van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het FPO. De deskundige jury bestond uit Ingrid Slangen en John Brouwer en Rob Buisman, deelnemer en finalist van de 1eeditie was wederom de presentator van dit evenement. In de voorronde konden de Maestro’s kiezen uit zestal werken uit verschillende genres. Air van Bach, La Cumparsita, Goldfinger, de Can Can, Money, money, money en Funicula. In de finale werd door de 3 finalisten Big Spender gedirigeerd waarna Frangken Tuhumena tot Alphense Maestro 2019 werd uitgeroepen.