Esther van Lunteren winnares Bodegraafse Maestro 2019

Op het Raadhuisplein ging op zaterdag 22 juni om 13.00 uur de Bodegraafse Maestro van start. Voor de derde keer namen bekende dorpelingen zonder enige orkestervaring plaats op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Bodegraafse Maestro 2019.

Monique van de Wakker, Esther van Lunteren, Jan Leendert van den Heuvel , Esther Noordergraaf, Rogier van Veen, Kees Veelenturf, Inge Nieuwenhuizen, Jurgen Kok en Rob Peters waren dit keer de kandidaten. De deskundige jury dit jaar bestond uit Lyan Verburg en John Bouwmans. Rob Buisman, was deze middag de presentator.

In de voorronde mochten de Maestro’s kiezen uit een zestal werken: Air for the G string, La Cumparsita, Goldfinger, Can Can, Money, Money, Money en Funiculi, Funicula.

Na deze eerste ronde mochten Esther Noordergraaf, Rob Peters en Eshter van Lunteren door naar de finale waarin ze alle drie  het finale stuk Big Spender dirigeerden. Na de spetterende finale werd Esther van Lunteren tot winnares van de Bodegraafse Maestro 2019 bekroond.

Frangken Tuhumena winnaar 5e Alphense Maestro 18 mei 2019

Op het Rijnplein ging op zaterdag 18 mei om 13.00 uur de Alphense Maestro van start. Voor de vijfde keer namen Alphenaren zonder orkestervaring plaats op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Alphense Maestro 2019 Fatima Achahboun, Eline Ossevoort, Dorien van der Klauw, Maarten Warnaar, Frangken Tuhumena, Johan Kerling, Mitchell Vreeswijk, Stefan Koren en Perry Kasbergen waren de kandidaten.  Ze kregen van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het FPO. De deskundige jury bestond uit Ingrid Slangen en John Brouwer en Rob Buisman, deelnemer en finalist van de 1eeditie was wederom de presentator van dit evenement. In de voorronde konden de Maestro’s kiezen uit zestal werken uit verschillende genres. Air van Bach, La Cumparsita, Goldfinger, de Can Can, Money, money, money en Funicula. In de finale werd door de 3 finalisten Big Spender gedirigeerd waarna Frangken Tuhumena tot Alphense Maestro 2019 werd uitgeroepen.