Dirigent Lucienne de Valk

Lucienne de Valk studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam, faculteit Hilversum Conservatorium. 

Zij behaalde daar het praktijkdiploma Harmonie Fanfare Directie in 1991 en het diploma Docerend Musicus Klassiek Slagwerk in 1992. Zij vervolgde haar studie directie bij Maurice Hamers in Limburg. 

Lucienne heeft tweemaal meegedaan aan de dirigentenwedstrijd van het Wereld Muziek Concours te Kerkrade, waarbij zij doordrong tot de halve finale. Momenteel is ze werkzaam als dirigent bij het Nederlands Brandweer Orkest en vaste vervanger bij verschillende orkesten. Tevens dirigeert zij regelmatig Project- en Play-in orkesten. Daarnaast is zij ook actief als slagwerkdocent bij het Muziek Collectief Bodegraven, Fanfare DSS Aarlanderveen en Fanfare Wilhelmina te Zwammerdam.

Sinds 2006 is Lucienne als cultureel projectleider betrokken bij verschillende projecten van Stichting Evertshuis te Bodegraven. Daarnaast is zij sinds 2018 werkzaam als cultuur coach voor de leerkrachten in het basisonderwijs binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Lucienne is de vaste dirigent van het Fanfare Promotie Orkest van Stichting Streekfestival.