Bodegraafse Maestro 2023

Zaterdagmiddag 10 juni Bodegraafse Maestro 2023!!
Raadhuisplein 13:00 – 16:00
 
Dit wil je niet missen, bekende inwoners uit onze gemeente binden met elkaar de strijd aan op de bok voor de titel Bodegraafse Maestro 2023 dus “save the date!”
 

Op het Raadhuisplein in Bodegraven gaat op zaterdag 10 juni om 13.00 uur de Bodegraafse Maestro 2023 van start. Voor de vijfde keer nemen bekende inwoners van Bodegraven zonder enige orkestervaring plaats op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest (FPO) Dit jaar voor de titel Bodegraafse Maestro 2023. Afgelopen jaar werd Arjan Griffioen de trotse winnaar van de trofee.

Annemarie Visser- Editie Groene Hart, Heidi Looy – Provinciale Staten Zuid-Holland fractie BBB en bestuurslid Stichting Natuurlijkheidi, Jurgen de Vries – eigenaar van het Kookstation, De Munt en De Zoete Inval, Kaylee Baggerman – leerkracht op De Regenboog in Reeuwijk, Michiel Grauss – burgemeester, Robin Kersbergen – wethouder, Cor de Raadt – voorzitter Evertshuis, Hans van Dijk – directeur Van Dijk Gevelsteen, Tanja van Viegen – voorzitter Muziek Collectief Bodegraven en Saskia Nagel – zorgmedewerker, zijn de kandidaten die gaan proberen de finale te bereiken. Ze krijgen van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het FPO. De deskundige jury dit jaar bestaat uit Lyan Verburg en John Bouwmans die ieder optreden van commentaar voorzien. Samen met het orkest bepaalt de jury welke 3 kandidaten doorgaan naar de finale. Rob Buisman, deelnemer en finalist van de 1e Alphense editie, zal de Maestro’s introduceren bij het publiek.

In de voorronde kunnen de Maestro’s kiezen uit een zestal werken van verschillende muziekstijlen.   In de finale staat het bekende Slavenkoor uit Verdi’s opera Nabucco op de lessenaar, de finalisten dirigeren dan alle drie hetzelfde werk.

Battle der Alphense & Bodegraafse Maestro's 2023

Zaterdagmiddag 17 juni 13:00 – 16:00 Rijnplein Alphen aan den Rijn

We zijn trots te mogen melden dat we dit jaar wel een heel mooie en zeer speciale editie gaan organiseren van de Alphense Maestro. Op zaterdagmiddag 17 juni zullen de winnaars en finalisten van afgelopen jaren van de FPO Maestro’s in Alphen a/d Rijn en Bodegraven het tegen elkaar gaan opnemen en gezamenlijk gaan strijden om de titel Alphense Maestro 2023! De Alphense Maestro’s Rens van Renssen – winnaar 2022, Evon Zevenbergen – winnaar 2018, Thérèse Jacobs – finalist 2022 en Eline Ossevoort – finalist 2019 nemen het op tegen de Maestro’s uit Bodegraven-Reeuwijk waaronder Esther van Lunteren – winnares 2019, Fauve Kok – winnares 2017 en Hans Mooren – finalist 2017.

Alle Maestro kandidaten krijgen van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, vaste dirigent van het FPO. De deskundige jury die dit jaar bestaat uit Joop Nijholt en Aubrey Snell, zal elk optreden van commentaar voorzien. Samen met het orkest bepaalt de jury welke 3 kandidaten doorgaan naar de finale. Rob Buisman, deelnemer en finalist van de allereerste Alphense Maestro editie zal de Maestro’s bij het publiek introduceren. In de voorronde kunnen de Maestro’s kiezen uit een zestal werken uit verschillende genres. In de finale staat de Hongaarse Dans nr.5 op de lessenaar, de finalisten dirigeren dan alle drie hetzelfde werk.

Mooie stukken waarbij de maestro’s echt aan de bak moeten om het orkest door het stuk te leiden en daarbij ook nog eens hun eigen interpretatie van het werk over te brengen. Kortom, garantie voor een spectaculaire middag waarbij op het scherpst van de snede gestreden zal worden voor de titel Alphense Maestro 2023
Zet de datum dus alvast maar in de agenda, dit wil je niet missen!

We wensen alle Maestro’s heel veel plezier en succes met de voorbereidingen. De Alphense Maestro is gratis toegankelijk voor publiek en genoeg plek om te zitten en wat lekkers ter drinken & eten op de leuke terrassen rondom het orkest, deelnemers en jury. De Alphense Maestro 2023 trofee is gesponsord door Garage Van der Hee Zwammerdam.

Tot zaterdagmiddag 17 juni 13:00 -16:00 Rijnplein Alphen a/d Rijn