De Alphense Maestro 2015

Op zaterdag 23 mei organiseerde Stichting Streekfestival in samenwerking met het FPO de 2e editie van de Alphense Maestro. Marjon Verkleij, Janny van Wijngaarden, Ingrid Schouten, Joep van Buuren, Michel du Chatenier, Stefano Fanunza, Sander de Nie, Fred Noorlander, Bart van Riessen en Machiel van der Schoot gingen de strijd met elkaar aan voor de titel Alphense Maestro 2015.

Jury Alphense Maestro 2015 bestaande uit Joop Nijholt, Tineke Maas en Ingrid Slangen
Jury Alphense Maestro 2015  Joop Nijholt, Tineke Maas en Ingrid Slangen
DSC_0439

Zij werden hierbij van deskundig commentaar voorzien door een jury die bestond uit Tineke Maas (directeur theater Castellum), Ingrid Slangen (dirigent en musicus) en Joop Nijholt (dirigent en musicus). Na de eerste ronde volgde een spannende finale met daarin Janny van Wijngaarden, Ingrid Schouten en Bart van Riessen. Ingrid Schouten werd na haar opzwepende Sabeldans gekroond tot de Alphense Maestro 2015!  De Alphense Maestro werd mogelijk gemaakt door: Gemeente Alphen aan den Rijn, VSB Fonds Alphen aan den Rijn e.o, Theater Castellum, Garage Van der Hee Zwammerdam, VM Deerenberg, Bronsheim Music

Deelnemers Alphense Maestro 2015
Deelnemers Alphense Maestro 2015

Van der Vlugt & Co en het Fanfare Promotie Orkest 25 april 2015, theaterzaal “bij Everts” Julianastraat 4, Bodegraven

Van der Vlugt & Co ism FPO poster

Vanaf de oprichting in 2013 van het Fanfare Promotie Orkest door Stichting Streekfestival heeft dit orkest in 2013 en 2014 diverse bijzondere concerten in Nederland gegeven. Na een half jaar “rust” werd het tijd voor een bijzonder concert. Er werd contact gelegd met de familie Van der Vlugt betreffende hun voorstelling “De drievingerige Luiaard” en een mooi initiatief kwam tot stand. Op zaterdag 25 april 2015 beleefde de voorstelling van Van der Vlugt & Co ism het FPO een eenmalige speciale uitvoering. Voor de pauze werd De Drievingerige Luiaard gespeeld.

De Drievingerige Luiaard is een programma waarin Bram van der Vlugt verhalen vertelt rond het thema: Kleine vergissingen met grote gevolgen. Een luiaard die denkt dat hij slim is; een ééndagsvlieg op zoek naar de liefde van zijn leven; een burenruzie in de Sauna… en het bombardement op het Bezuidenhout in den Haag waar Bram woont als hij 10 jaar oud is. Dit bombardement is dit voorjaar exact 70 jaar geleden.

Na de pauze bracht het FPO o.l.v. Lucienne de Valk een aantal werken ten gehore met als thema 70 jaar bevrijding. Op het programma stonden Schindlers List, The Story of Anne Frank, D-day, October en Mansions of the Lord. Tijdens een aantal van deze werken verleende Van der Vlugt & Co medewerking d.m.v. invullen van verschillende solo’s.  Het werd een unieke ervaring voor de –deels jonge- amateurmuzikanten om met deze gelouterde profs samen te werken in een voorstelling waarbij de zaal volledig uitverkocht was.

04
70 jaar Bevrijding 25 april 2015 Van der Vlugt & Co ism het Fanfare Promotie Orkest foto: Marijke Groot

Deze voorstelling werd mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Stichting BONAZ, Maatschappij van ’t Nut van het Algemeen, Rotary Bodegraven, VSB Fonds, Rabo Dichtbijfonds, VM Deerenberg, De Groot-Verburg Kaas, Turkenburg Tradition Wijnkoopers BV, Burggraaff Farm Technologics, Landbouwmechanisatie- en constructiebedrijf De Bruin b.v. Bodegraven, en anonieme gulle gevers.

Tournee Oslo Fanfare Promotie Orkest 5 t/m 9 juni 2014

Het orkest verzorgde daar een aantal open lucht concerten op mooie plekken in de stad. Daarnaast organiseerde het FPO er een dubbelconcert met het ABUK jeugdorkest uit Baerum. Doel van de tournee was ons typisch Nederlandse Cultureel Erfgoed “het Concert Fanfare Orkest en haar muziek” te promoten in Noorwegen. Er werden concerten gegeven in het Kulturhuset Oslo, het Muziekpaviljoen van het National Theatret, de Fagerborg Kirke en het Theatre Alen Asker Kulturhus

Fanfare Promotie Orkest Oslo 2014

Zaterdagavond 24 mei 19:30 “Kunst in Concert”  RK Kerk H. Hyppolytus Kamerik

Affiche Kunst in Concert FPO 24 mei Kamerik
DSC_0153

Op zaterdagavond 24 mei organiseerde het Fanfare Promotie Orkest een Cross-over concert mmv verschillende kunstenaars uit de gemeente Woerden, Nieuwkoop en de Meije gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De kunstschilders, graffiti kunstenaars en keramiste hebben tijdens het concert van het FPO, geïnspireerd door de gespeelde muziek, ter plekke hun kunstwerken gemaakt. Op deze manier kon het publiek kennismaken met het creatieve proces van zowel de muzikanten als de kunstenaars. Een onvergetelijke ervaring voor iedereen die erbij was. Deelnemende kunstenaars waren: Mieke Montagne, Jan Pieterse en Mark Dolk uit Nieuwkoop. Lars Borm uit de Meije, Gert Jan Meijer, Nelleke Kuijper uit Woerden en Tineke Hoepman uit Kamerik. Laatste drie kunstenaars zijn allen als kunstenaar lid van de Kunstkring Woerden. De kunstwerken werden meteen na afloop van het concert door de bekende en zeer bijzondere veilingmeester Pastor Huub Spaan onder het publiek geveild. De opbrengst zal worden gebruikt ter bestrijding van de kosten.Notaris mv Tamara Ottens van Westdam Netwerk Notarissen uit Woerden was aanwezig voor de uitleg en goede gang van zaken tijdens de veiling. Op het programma stonden bijzondere composities als Sunken Village, Pulse, Domen, Clouds, Tribute to Astor Piazolla, Cry me a River, At Worlds End, Glenn Beats the Battle of Jericho en Windows of the World. Met dank aan: Cultuur Platform Woerden Westdam Netwerk Notarissen, Eventco

Alphense Maestro 2014 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

De Alphense Maestro vond plaats op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn waarbij de deelnemers werden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit organist-dirigent Simon Stelling, dirigent-componist Leon Vliex en Lucienne de Valk. De orkestleden van het FPO kozen uit de 10 deelnemers uiteindelijk 3 finalisten die met elkaar de strijd aangingen voor de titel Alphense Maestro 2014!  Het werd een zinderende finale waarbij uiteindelijk Daniël Huibers tot winnaar werd uitgeroepen door het orkest. Mieke de Vos met Rob Buisman behaalden zeer eervol de 2e en 3e plaats.

De deelnemers van de Alphense Maestro waren Tseard Hoekstra, wethouder gemeente Alphen aan den Rijn, Noud Slot, directeur Boomkwekerij museum Boskoop, Cora Jansze, uitbater dorpscafé Het Gezwam, Zwammerdam, Erik Pleij, huisarts en voorzitter Oranjevereniging Zwammerdam, Peter Stolk, Stolk Nursery Plants en Stolk Medicinal Plants Boskoop, Machiel van der Schoot, SERA Software Alphen aan den Rijn,Ronald en Mieke de Vos, Dansschool DanceMasters Alphen, Daniël Huibers, Crescendo Alphen aan den Rijn,Gé Kapteijn, voorzitter hockeyclub HCA Alphen aan den Rijn.

Voorafgaande aan de wedstrijd kregen alle deelnemers een directie les van FPO dirigent Lucienne de Valk waarin de basisbeginselen van het dirigeren werden uitgelegd. Behalve de directie les en een unieke ervaring kregen alle dirigenten ook een eigen baton (dirigeerstok) en een fraaie oorkonde mee naar huis. Na de Maestro finale kreeg ook het publiek de kans het orkest te dirigeren waarna het FPO een klein afsluitend concert verzorgde.

Met speciale dank aan: Stichting Rijnkade 1630, Garage Van der Hee, Dolce Vita, Buro Toop, Theater Castellum, VM Deerenberg, Gemeente Alphen aan den Rijn

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA