4e Bodegraafse Maestro op zaterdag 11 juni 2022 aanvang 13:00 Raadhuisplein

Op het Raadhuisplein gaat op zaterdag 11 juni om 13.00 uur de Bodegraafse Maestro van start. Voor de vierde keer nemen inwoners van Bodegraven zonder orkestervaring plaats op de bok voor het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Bodegraafse Maestro 2022. Vorig jaar was Esther van Lunteren de winnaar van de trofee.

Saskia van den Akker, Jan Oostveen, Marlies Donker, Monique Jonker, Martina Bloemzaad, Annemiek Oskam, Arjan Griffioen en Arjan de Knikker zijn de kandidaten die gaan proberen de finale te bereiken. Ze krijgen van tevoren een workshop dirigeren van Lucienne de Valk, de vaste dirigent van het FPO. De deskundige jury die dit jaar bestaat uit Lyan Verburg en John Bouwman zal elk optreden van commentaar voorzien. Samen met het orkest bepaalt de jury welke 3 kandidaten doorgaan naar de finale. Rob Buisman, deelnemer en finalist van de 1e Alphense editie, zal de Maestro’s introduceren.

Tijdens de pauze tussen de wedstrijd en de finale heeft het FPO een verrassing voor het publiek. In 2020 zou het 25e Streekfestival in het Evertshuis plaatsvinden maar dat kon door corona niet doorgaan. De editie van 2021 werd toen het 25e festival maar, wederom door corona, was het toen niet mogelijk om iets extra’s ter gelegenheid van het jubileum te organiseren. Gelukkig kon, net voor de Lockdown eind 2021, het festival met enige aanpassingen wel doorgaan.

Voor de Maestro 2022 ontvingen we sponsoring van Rotary Bodegraven, de culturele commissie en Garage Van der Hee uit Zwammerdam


Alphense Maestro op zaterdag 18 juni 2022

Op het Rijnplein gaat op zaterdag 18 juni om 13.00 uur de Alphense Maestro van start. Voor de zesde keer nemen Alphenaren zonder orkestervaring plaats op de bok van het Fanfare Promotie Orkest (FPO) in de strijd om de titel Alphense Maestro 2022. Vorige keer(2019) was Frangken Tuhumena de winnaar van de trofee.

Erik van Zuylen, Jan van den Bosch, Dirk Scholte, Rens van Renssen, Naomi Snell, Thérèse Jacobs, Dick van Smirren, Arjan Wille en Heleen Vermeulen zijn de kandidaten die gaan proberen de finale te bereiken.

De deskundige jury die dit jaar bestaat uit Joop Nijholt, Ingrid Slangen en Aubrey Snell, zal elk optreden van commentaar voorzien. Samen met het orkest bepaalt de jury welke 3 kandidaten doorgaan naar de finale. Rob Buisman, deelnemer en finalist van de 1e editie, zal de Maestro’s introduceren.

Voor de Alphense Maestro 2022 ontvingen we sponsoring van Gemeente Alphen aan den Rijn en Garage van der Hee Zwammerdam.

Voor meer informatie over het evenement en het FPO kunt u de facebookpagina Alphense Maestro en www.fanfarepromotieorkest.nl bezoeken of een mail sturen naar streekfestival@gmail