Benefietconcert Alphens Oratoriumkoor ism FPO voor project Ana     
                                          
Op dezelfde dag als de Bodegraafse Maestro werkte het FPO ook mee aan het benefietconcert voor project Ana georganiseerd door Stichting Betania. Zonder financiële steun en begeleiding hebben veelbelovende Roemeense meisjes als Ana weinig kans op goede vooruitzichten. Om haar en vele andere Roemeense meisjes een kansrijke toekomst te bieden werd dit benefietconcert georganiseerd. Het werd een unieke beleving waarbij klassieke werken en concertfanfare elkaar afwisselden. Een bijzonder concert waarbij het Oratoriumkoor uit Alphen aan den Rijn en het Fanfare Promotie Orkest samen optraden voor dit mooie en goede doel. Na afloop van het concert was de avond nog niet ten einde, want op het sfeervolle plein voor de Dorpskerk werd er gezellig na geborreld door publiek, koor en orkestleden.
                  
Hans Sijm winnaar van de Bodegraafse Maestro 2018 De 2e editie van de Bodegraafse Maestro vond plaats op zaterdag 9 juni. Het juryteam van deze Maestro bestond uit Aarlanderveense professionele dirigent John Brouwer en Lyan Verburg, zij is vooral bekend als de dirigente van de Jostiband. De deelnemende maestro’s van 2018 waren: Judith Bouma, Ben Kraan, Jolène Overes, Jan Vergeer, Wieneke Icke, Han Sijm, Marinka Drost, Bram Maarleveld, Lizette Visscher& Arjan van Esveld. Han Sijm werd de overtuigende winnaar van de Bodegraafse Maestro 2018
                                   
 
Evon Zevenbergen winnaar van de Alphense Maestro 2018                                                                     
Op zaterdag 26 mei vond de 4e editie van de Alphense Maestro plaats mmv het Fanfare Promotie Orkest van Stichting Streekfestival. Het professionele juryteam bestond uit de heren Joop Nijholt en Simon Stelling. Tijdens deze prachtige zomerse dag streden Dorien Hazelzet (Apotheek Allart), Esther Hinderks (AVV) Pieter Kalshoven (STC De Rijnstreek), Daniël Othman (City marketeer), Ben Schuttenbeld (Little Stef), Maurice van Tol (Popschool), Evon Zevenbergen (Nieuw Elan) om de fel begeerde titel Alphense Maestro 2018. Na de spannende finale werd Evon Zevenbergen tot Alphense Maestro 2018 uitgeroepen.
 
                                                                                                                                                               
Tournee FPO Schotland in barre weersomstandigheden                                                                                   
Het werd een bijzondere tournee dit keer van het FPO in februari 2018. Bij aankomst van het orkest in Edinburgh werd Schotland geteisterd door The beast of the East….. het hele land lag plat, hetgeen er uiteindelijk voor zorgde dat geen van de afgesproken concerten doorgang kon vinden en het orkest zelf nog een last minute concert georganiseerd heeft voor de daklozen van Edinburgh.            
De muzikanten vonden dit zeer bijzonder om te mogen doen en waren enorm blij om alsnog een concert te hebben kunnen geven in Edinburgh.
     

Try-Out concert FPO zaterdagavond 24 februari 2018 

Voorafgaande aan haar tournee naar Schotland gaf het FPO een Try-out concert op zaterdagavond 24 februari 2018 in de Ontmoetingskerk, Spoorstraat 11 in Bodegraven.

Nieuws !! Het FPO gaat van 27 februari tot 3 maart 2018 op tournee naar Schotland

Vanaf 3 september begonnen de voorbereidingen voor de tournee, de orkestleden kwamen toen voor het eerst bij elkaar om te repeteren. Inmiddels was er ook intensief contact met de Schotse muziekbond voor het plannen van de concerten.

De Bodegraafse Maestro 2017, zaterdagmiddag 10 juni Raadhuisplein in Bodegraven

Op zaterdag 10 juni 2017 organiseerde het Fanfare Promotie Orkest voor de 1e keer de Bodegraafse Maestro ism Stichting Streekfestival. Op het plein voor het raadhuis  streden Dirk Jan Knol, Fauve Kok-Langerak, Hans Mooren, Esmé Nauta, Jan Stolwijk, Elise Doesema, Lou Brouwer, Esmé Meijer, Maurits Versteegh en Leo Dijkmans om de titel Bodegraafse Maestro 2017. Het juryteam werd gevormd door Rianne Hoogeveen en Lyan Verburg. Het programma werd gepresenteerd door Bea Laport.

Na de eerste ronde mochten Jan Stolwijk, Hans Mooren en Fauve Kok-Langerak door naar de finale. Na een felle strijd op het scherpst van de snede werd Fauve Kok-Langerak uitgeroepen tot winnaar en mag zij zich een jaar lang de Bodegraafse Maestro noemen.

De Bodegraafse Maestro 2017 werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Rabobank Rijn & Veenstromen, Stichting Bonaz, de Culturele Commissie Bodegraven – Reeuwijk en VMD Koster Verzekeringen.

De Alphense Maestro 2017 zaterdag 27 mei Rijnplein Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 27 mei 2017 organiseerde het Fanfare Promotie Orkest de 3e editie van “De Alphense Maestro. Josepha Verbrugge, Gerry Wiesenhaan, Lotty Kruit, Jeroen Eijkelboom, Chris Hoogendoorn, Christine van den Hoek, Bob Koning, Ed de Leest, Frank de Moel en Bram Strookman streden die dag om de titel Alphense Maestro 2017. Alphenaren Joop Nijholt en Ingrid Slangen vormden het juryteam. De Alphense Maestro werd gepresenteerd door Rob Buisman

Na de eerste ronde besloten de juryleden ism de orkestleden dat  Jeroen Eijkelboom, Ed de Leest en Lotty Kruit door zouden gaan naar de finale. Na afloop van deze finale werd wethouder Ed de Leest unaniem tot winnaar uitgeroepen. Hij mag zich dus dit hele jaar de Alphense Maestro 2017 noemen, van harte gefeliciteerd met deze titel!

Rond 16:00 sloot het Fanfare Promotie Orkest het evenement af met een klein concert.

De Alphense Maestro 2017 werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van VSB Alphen a/d Rijn e.o, Stichting Rijnkade 1630, Garage Van der Hee, VMD Koster Verzekeringsgroep en de winkeliers van het Rijnplein.